Svenskt hundfoder

Svenska hundfoder – 5 bästa svenska hundfodren

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för firstvet.

När man väljer mat i affären är det många som gärna köper närproducerade svenska råvaror, och detsamma gäller svenska hundfoder. Svenska hundfoder har blivit mer och mer populärt allt eftersom fler söker sig till närproducerat. Idag finns det mängder med företag som producerar svenska hundfoder, så många att det kan vara svårt att välja. 

I den här artikeln listar vi de bästa svenska hundfodren. Trevlig läsning!

25% rabatt på kvalitetsfoder

Använd kod: NY25

Vilka hundfoder är svenska?

Svaret på vad som gör ett hundfoder svenskt kan se lite olika ut beroende på vem man frågar, men jag skulle klassa ett hundfoder som svenskt om det:

  1. Är tillverkat i Sverige av ett svenskt företag
  2. Innehåller huvudsakligen svenska råvaror.

De mest populära svenska hundfodren är bozita, carrier, doggy, magnussons, granngården och mästers. Alla går att hitta på firstvets hemsida.

Fördelen med svenska hundfoder är ofta att de håller mycket bra kvalité med svenska råvaror, samt att du som hundägare kan känna dig trygg med vart fodret är producerat. Det är även en stor fördel att ha svensk service och kundsupport nära till hands.

De bästa svenska hundfodren

Av erfarenhet och i vårt test erbjuder bozita det bästa svenska hundfodret, följt av magnussons och mästers. I vårt test utgår vi från kvalité på råvaror, priser, utbud och kundservice.

Bäst i test - bozita hundfoder

Köp bozita på firstvet.

1. Bozita

Bozita

Bozita tycker vi erbjuder det bästa svenska hundfodret på marknaden. Bozita har lång erfarenhet av att tillverka naturliga näringsrika hundfoder vilket gör att man som hundägare känner sig trygg. Bozita har även en mycket bra kundservice och erbjuder smakgaranti, vilket innebär pengarna tillbaka om din hund inte skulle gilla fodret. Sortimentet av torrfoder och våtfoder är brett och anpassat efter olika raser, storlekar, åldrar och aktivitetsnivåer. Även råvarorna varierar. Allt från kyckling till lax och ren gör att du kan hitta foder som även passar kräsna, allergiska eller känsliga hundar.

2. Magnussons

Jakthund foder

Magnussons erbjuder en mängd olika torrfoder och våtfoder som är smakrika och fulla med näring från lokala, färska råvaror. I sortimentet finns bland annat foder anpassade för valpar, vuxna och äldre hundar, aktiva hundar och jakthundar samt spannmålsfria alternativ.

3. Mästers

jakthundfoder mästers

Mästers tillverkar ett billigt, men utmärkt svenskt hundfoder. Alla hundfoder är framtagna tillsammans med Sveriges Yrkesjägares Förening (SYF), vilket tyder på anpassade och noggrannt utvalda foder. Mästers erbjuder utöver jaktfoder även vanliga valpfoder och vuxenfoder för sällskapshundar. Fodren innehåller i huvudsak kyckling som proteinkälla men även lamm och lax finns för kräsna eller känsliga hundar.

4. Carrier

Billigt hundfoder

Carrier har lång erfarenhet och ett bra och billigt hundfoder med brett utbud. Carrier erbjuder svensktillverkade premiumfoder och standardfoder för alla typer av hundar, samt en mängd olika råvaror. Carriers moderna och fräscha fabrik skapar ett hundfoder med hög smältbarhet och bevarade näringsämnen.

5. Doggy

Billigast hundfoder

Doggy är ett mycket välkänt och populärt företag som erbjuder ett stort sortiment av hundmat till låga priser. Hos doggy hittar du bland annat anpassade torrfoder för olika hundar, våtfoder, paté och hundgodis. Doggy finns ofta i matbutiker vilket är ett plus för dig som hellre handlar i affären än på internet.

Sammanfattning

När man väljer hundfoder bör man utgå från sin hund. Åldern, rasen, storleken, känsligheten och aktivitetsnivån spelar allt in i vilket foder som är bäst för dig. Väljer du ett svenskt hundfoder får du oftast bra kvalité på fodret, men vissa foder kanske helt enkelt inte passar din hund. Flera fodertillverkare erbjuder smakprover, vilket är värt att testa för att hitta ett foder som gör din hund nöjd och glad.

I firsvets butik kan du se alla svenska hundfoder nämnda i denna artikel. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *