Vilken hundförsäkring ska jag välja

Vilken hundförsäkring ska jag välja? – Detta är det billigaste valet

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lassie, manypets och Ica försäkringar.

Hej! Vi på petbud.se har sammanställt de tre bästa valen för dig som ska försäkra hunden. Läs hela artikeln för att få tips och råd om hur man ska tänka och vilken försäkring man bör välja.

Vi har utsett lassies standardförsäkring till det bästa valet för dig som ska välja hundförsäkring. Lassies försäkring kostar i genomsnitt från 184 kronor per månad och är därmed den mest prisvärda försäkringen.

Lassie är ett bra val för dig som vill ha en billig försäkring med bra support och enkla processer. Lassies basförsäkring är enligt vår undersökning ungefär 14% billigare än övriga försäkringsbolag.

Manypets – är en flexibel hundförsäkring som erbjuder hög veterinärvårdsersättning, bra kundservice och inga begränsningar för någon hundras.

Ica försäkringar – ett bra val för dig som vill ha en enkel och prisvärd försäkring med hög transparens. Dessutom får man ICA-bonus vilket kan vara en fördel.

Exempel på försäkringskostnad chihuhua:

Typ av försäkringLassieIca försäkringarIca försäkringar
Basförsäkring107 kr/månad125 kr/månad149 kr/månad
Standardförsäkring179 kr/månad197 kr/månad197 kr/månad
Exempel på prislista för en chihuahua hos de olika försäkringsbolagen.

Vill du läsa mer om hur mycket en försäkring kostar hos de olika försäkringsbolagen kan du göra det här.

Vilken hundförsäkring ska jag välja?

När det kommer till att välja hundförsäkring kan det likt många andra försäkringsbranscher, vara en snårig djungel av siffror och tillval. Många nya försäkringsbolag som manypets tar marknadsandelar och visas mycket i reklamer och på annonser men det behöver inte betyda att de är det bästa valet för dig.

Vilken hundförsäkring du bör välja beror på vilken hälsa din hund har, hur gammal hunden är samt vilken budget du har. Är hunden till exempel sjuk ofta så kan en premiumförsäkring med hög veterinärvårdsersättning vara bra.

Nedan går vi igenom vilka alternativ som brukar finnas. Förhoppningsvis gör detta valet av försäkring lite klarare.

Basförsäkring – ett billigt alternativ

Många hundägare väljer en basförsäkring på grund av priset. En basförsäkring täcker ofta veterinärvårdskostnader upp till 30 000 kronor, men saknar många andra säkerheter. En basförsäkring kostar i genomsnitt 184 kronor per månad, vilket gör det till ett bra val för de som inte vill spendera en onödigt hög månadskostnad men fortfarande ha tryggheten av en försäkring.

Bara för att basförsäkring är det billigaste valet, behöver det inte vara det mest prisvärda. Faktum är att utifrån våra recensioner och omdömen är standardförsäkring mer prisvärd. En standardförsäkring täcker mycket mer än en basförsäkring samtidigt som prisskillnaden inte är så stor. Det skiljer normalt sett ca 70 kronor per månad.

Standardförsäkring – ett bra val för de flesta

Många som försäkrar sin hund väljer en mellanvariant. Denna typen av försäkring kallas ibland standardförsäkring eller mellanpaket och är många försäkringsbolags populäraste försäkring. Standardförsäkring är ett bra val för de flesta hundägare, eftersom försäkringen generellt sett täcker många olika sjukdomar och skador samt har ett högt veterinärvårdsbelopp – allt till ett relativt bra pris.

Standardförsäkring har ofta ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kronor per år, och kostar vanligtvis omkring 300 kronor per månad beroende på försäkringsbolag och vilken hund det gäller. Standardförsäkring är ofta omkring 50-60% dyrare än en basförsäkring, men mer prisvärd för många.

Premiumförsäkring – det dyraste valet

Premiumförsäkring som det ofta kallas, är en typ av försäkring som ofta är heltäckande. Premiumförsäkring är det dyraste alternativet och det är därför inte många som väljer detta. Enligt våra undersökningar är premiumförsäkringar med veterinärdvårdsbelopp upp till 120 000 – 150 000 kronor per år den minst valda försäkringsformen.

Det kan ofta skilja hela 300-400% på en basförsäkring med veterinärvårdsbelopp upp till 30 000 kronor jämfört med den dyrare premiumförsäkringen med veterinärvårdsbelopp upp till 120-150 tusen kronor.

Inte alla försäkringsbolag erbjuder en “premiumförsäkring” med så pass högt veterinärvårdsbelopp.

Livförsäkring – ett tillval man bör se över

Att avliva sin hund eller se sin hund dö är en smärta som inte går att mäta sig med något annat än när en familjemedlem dör. Tyvärr händer detta relativt ofta i förtid och man bör därför se över livförsäkring.

Alla hundförsäkringsbolag erbjuder livförsäkring. Livförsäkringen är oftast ett tillval, och kostar omkring 400-500 kronor per år. För denna summan brukar man få ut ungefär 15 000 kronor i ersättning om hunden dör i förtid.

Det kan löna sig med en livförsäkring eftersom många tusentals hundar tyvärr dör i förtid varje år på grund av bland annat sjukdomar, skador och påkörningar. Räknar man på en hunds livstid så kostar en livförsäkring ca 4000-5000 kronor om hunden lever i tio år.

Olika försäkringsbolag – detta bör du välja

När man ska välja försäkringsbolag är det inte bara priset och vad försäkringen täcker som spelar roll. Bra pris i all ära, men när man väl står där och hunden är sjuk eller skadad behöver man en bra support. Kundservicen och supporten man får är i allra högsta grad en otroligt viktig aspekt i valet av försäkring. En bra support kan vara snabba svar, enkla processer och korta ersättningstider.

I en undersökning som gjordes av oss 2022 kan man konstatera att både lassie, manypets och ica försäkringar ligger i topp vad gäller kundnöjdhet och support. Detta är något man bör ta in i valet av försäkring.

Bland de stora hundförsäkringsbolagen i Sverige är det ett som sticker ut något, lassie.

Lassie är ett bra val på på försäkring på grund av högst rankad kundnöjdhet, hög transparens och flexibilitet. Lassie är dessutom prisvärt, med en standardförsäkring som enligt en studie är ca 14% billigare än marknaden.

Har du frågor eller en åsikt om artikeln? Skriv gärna en kommentar här nedan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *