Bästa och billigaste hundförsäkringen 2022

Hej! Vi har sammanställt de tre bästa och billigaste alternativen för dig som vill försäkra din hund 2022. 

(Annons för Lassie, Manypets och ica försäkring)

Lassie
från 121 kr/ månad
Manypets
från 186 kr/ månad
Ica försäkring
från 156 kr/månad

*Genomsnittligt exempelpris för en blandras med 60 000 kronor i veterinärvård per år. För att få ett exakt pris för din hund behöver du se prisförslag hos respektive försäkringsbolag här nedan.

Lassie erbjuder marknadens högsta ersättning för veterinärvård och snabb hjälp 07-22 varje dag.

Se vilket pris du kan få på lassies hemsida, eftersom det är olika för varje hund!

Manypets är topprankad hos konsumenternas.se och ett tryggt alternativ för många hundägare.

Ica försäkring är inte lika flexibel som Lassie och Manypets men har många andra fördelar som 0 dagars karenstid samt ica-bonus på premien.

Det finns 1000 bra anledningar till att försäkra hunden. Många är medvetna om detta och idag väljer 90% av svenska hundägare att försäkra sina vovvar. Utan en försäkring, eller utan rätt försäkring, kan hundens olyckor eller sjukdomar inte bara krossa ens hjärta utan även plånboken. Min kusin som är husse till en bulldog fick betala över 45 000 kronor för en operation på grund av dålig försäkring.

Vad kostar en hundförsäkring?

En hundförsäkring kostar vanligtvis 1200-6000 kronor per år, eller 100-500 kronor per månad. Priset varierar främst beroende på typ av försäkring och hundens ras, ålder och tidigare hälsa. 

En hundras som generellt sett löper en större hälsorisk är dyrare att försäkra. Försäkringskostnaden varierar givetvis även beroende på vilken självrisk du väljer samt vad försäkringen täcker.

Tänk på detta innan du försäkrar hunden

1. Jämför priset och spara pengar!

När vi har jämfört priser hos alla försäkringsbolag har det visat sig att dessa skiljer sig rätt mycket åt. Det är dock viktigt att inte försöka spara några kronor för en sämre försäkring. Sätt alltid priset i perspektiv till vad den fasta och rörliga självrisken är och vad försäkringen täcker.

2. Utgå från din hund och vad som är vanligt för rasen

Att utgå från din egna hund och hundens ras kan tyckas självklart, men det är faktiskt värt att göra extra research. I många försäkringsvillkor finns det undantag på vad försäkringen täcker när det kommer till vissa raser. Att ha en hundförsäkring som täcker en skada eller sjukdom som är vanlig för din hunds ras kan vara väldigt bra. Exempelvis kan många stora hundar får problem med lederna medan små hundar kan ha problem med tänderna.

3. Läs igenom vad försäkringen faktiskt täcker

Alla försäkringsbolag har försäkringar som täcker veterinärvård vid sjukdom eller skada. Det finns dock försäkringsalternativ som endast täcker olyckor och då ska du vara medveten om att du inte kommer att få någon ersättning för sjukdomar. Läs igenom om försäkringen täcker: mediciner, rehabilitering, MR/CT undersökning och dolda fel.

4. Se över ersättningsbeloppet

Ersättningsbeloppet innebär att du kan få ersättning om hunden råkar ut för en eller flera kostsamma olyckor. Har du en hundras där det är dyrt att uppsöka en veterinär är det bra att ha en försäkring med ett högt ersättningsbelopp.

Se försäkringspriser för din ras!

När hunden blir sjuk eller skadad kan kostnaderna hos veterinären bli väldigt höga, och därför är det viktigt med rätt försäkring som …

Vad din hundförsäkring kostar beror till stor del på vilken hundras du har. Det kan skilja så mycket som 400% i pris …

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lassie, manypets och Ica försäkringar. Hej! Vi på petbud.se har sammanställt de tre bästa valen för …

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lassie, manypets och Ica försäkringar. Inför den här artikeln har vi på petbud.se analyserat åtta av …

Vår favorit
5/5

Lassie har ett genomsnittsbetyg på 4.6 av 5 på trustpilot vilket är väldigt bra. Här har vi samlat några omdömen från nöjda kunder.

Försäkring som den ska vara

Riktigt enkel onboarding, bra info om min hund i appen, kan enkelt se hur många veckor han är t ex. Superenkel skadeanmälan och snabbt besked.

Tillgänglig och trevlig kundservice i chatten

Bästa djurförsäkring och kundservice

Bästa djurförsäkringen -OCH kundservice ever! Jag har provat en del under min tid som hundägare de senaste 30 åren..
Fenomenalt system med självkurser som dessutom sänker priset på din premie!

Snabbt och väldigt trevligt bemötande

Snabbt och väldigt trevligt bemötande. Löste mitt problem på studsen. Mycket nöjd hittills, kan varmt rekommendera

Hjälpsamma och kunniga

Fungerar snabbt och bra.
Hjälpsamma och kunniga medarbetare som hjälpte oss med flytt till er och avslutade vår gamla försäkring på Agria genom er chatt.

Se vilket pris du kan få på din hundförsäkring på lassies hemsida, eftersom det är olika för alla.