Billigt hundfoder

Billigt hundfoder – 5 billiga och bra hundfoder

Inlägget innehåller annonslänkar till firstvet.

Hundfoder kan vara dyrt. De flesta hundägare lägger omkring 1500 kr varje månad på hundfoder och mat, en kostnad som ofta går att få ner utan att snåla med kvalitén.

Vi anser att bra, hälsosamt hundfoder av kvalité alltid går före priset. Men med det sagt kan man ibland betala onödigt mycket pengar för ett speciellt märke som i princip innehåller samma näringsvärden som ett billigare hundfoder.

På grund av detta, och att jag vet att många betalar för mycket pengar i onödan, har vi listat de billigaste hundfodren som fortfarande håller hög kvalité. Dessa hundfoder är billiga jämfört med konkurrenter, men är fortfarande mycket bra och hälsosamma för din hund. Det billigaste hundfodret är oftast inte det bästa hundfodret, men skillnaderna är i regel inte stora.

Billigt hundfoder

Det bästa, billiga hundfodret är carrier regular. Ännu billigare är Doggy original men då minskar näringsinnehållet och mängden protein och fett något. Dessa foder kostar omkring 30kr/kg jämfört med genomsnittliga fodret som kostar omkring 40-60 kr/kg.

Se hela listan på billiga hundfoder här nedanför:

1. Carrier regular

Billigt hundfoder

Carriers regular är ett billigt helfoder för alla typer av vuxna hundar. Ingredienserna består till största del av gris- och nötkött samt majs av bra kvalité. Majset gör fodret lätt att smälta och bidrar med en balanserad energi. Foderbitarna är små, och en nackdel med fodret är att de tenderar att gå sönder ganska lätt vilket minskar tuggmotståndet för din hund. Fodret innehåller 26% protein och 15% fett vilket är bra nivåer för vuxna hundar.

2. Arion adult

Prisvärt hundfoder

Arion adult är inte super billigt men rankas ändå som nummer två på grund av kvalité. Med ett bra näringsinnehåll och anpassat för hundens storlek är arion adult ett prisvärt foder för vuxna hundar. Fodret innehåller 26% protein och 16% fett, i huvudsak från torkad kyckling. 

3. Doggy original

Billigast hundfoder

Ni som har köpt hundfoder i matbutikerna är förmodligen bekanta med doggy. Doggy hundfoder är det billigaste hundfodret på listan och återfinns ofta som ett billigt alternativ i matbutikerna. Detta torrfoder passar alla typer av vuxna hundar med normal aktivitetsnivå, dock kan foderbitarna vara lite för stora för de allra minsta hundraserna. Fodret innehåller 22% protein och 11% fett vilket är helt okej för priset.

4. Monster adult

Hundfoder

Detta foder är dyrast på listan och är egentligen inte ett “billigt” hundfoder, men det har så pass hög kvalité att det blir prisvärt.  Fodret innehåller 28% protein och 15% fett, i huvudsak från kyckling och kalkon. Monsters adult passar alla hundraser och hundar som rör sig normalt (några promenader per dag).

5. Iams adult

Torrfoder små hundraser

Iams är ett billigt hundfoder som passar alla typer av hundar. Fodret finns i varianterna liten, mellanstor och stor hundras för att bättre matcha energibehovet för just din hund. Kyckling, kalkon och majs utgör huvudingredienserna som tillsammans ger 23% protein och 13% fett.

Vad påverkar priset på ett hundfoder?

Det som framförallt påverkar priset på ett hundfoder är näringsinnehållet och kvalitén på råvarorna. Dyra foder innehåller ofta färskt högkvalitativt kött som lamm, medan billigare foder ofta innehåller nermalda köttdelar från kyckling, gris- eller nötkött.

Det som även påverkar priset är vilken storlek på påse du köper. Små foderpåsar är alltid dyrare än större. Det brukar vanligtvis skilja 30-50% i pris på en stor 10-15 kg foderpåse och en liten 1-4 kg påse. Det är därför alltid värt att köpa en stor foderpåse om man är säker på att hunden mår bra av fodret och inte får allergier eller andra biverkningar.

Märket på hundfodret spelar också in i priset. Precis som med allt annat så säljs vissa märken dyrare för att de anses lyxigare eller bättre, när de i själva verket ofta bara är överprisade.

Hur mycket pengar kan man spara på ett billigt hundfoder?

Jämför vi ett billigt hundfoder som kostar ca 30kr/kg med ett normalt foder som kostar omkring 60kr/kg kan vi räkna ut att man kan sparar hela 50%. Om man lägger omkring 1500 kronor per månad på hundfoder kan man alltså få liknande foder för 750 kr/månad. Man bör dock ställa sig frågan var gränser för kvalité och pris går. Jag rekommenderar aldrig att snåla på hundens mat bara för att spara några enstaka kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *