Fransk bulldog

Bästa hundfodret till en fransk bulldog – bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för firstvet och buddypetfoods.

Vilket är det bästa fodret till en fransk bulldog? Svaret beror på din hunds ålder och hälsa. Vuxna, valpar och äldre franska bulldogs har alla olika näringsbehov.

Det bästa fodret anpassat för vuxna franska bulldogs kan till exempel ha för lite kalcium för växande valpar, och för mycket kalorier för äldre en äldre hund.

Det finns även andra faktorer som spelar in i vilket foder som passar just din hund. Till exempel din hunds aktivitetsnivå, allergier eller sjukdomar.

Det bästa fodret till en vuxen frisk fransk bulldog är enligt oss french bulldog adult från royal canin. För franska bulldog valpar är french bulldog puppy bäst i test.

Läs hela listan av vårt test här nedanför:

1. French bulldog adult

Bästa fodret till fransk bulldog
5/5
5/5

Royal canin erbjuder ett anpassat vuxenfoder till franska bulldogs som vi anser är det bästa på marknaden. Fodret fokuserar på att upprätthålla muskelmassa, magtarmhälsa och friska leder vilket franska bulldogs ofta får problem med. Dessutom märker man hur fodret bibehåller hälsan i huden och pälsen, som också brukar vara ett problem.

 1. Huvudingredienser: Fågel, vete och ris
 2. Pris: 67-99 kr/kg beroende på storleken på påsen
 3. Fodertillverkare: Royal canin

2. Wild venison

Hundfoder
4,2/5
4.2/5

Wild venison är ett foder för vuxna hundar från buddypetfoods. Fodret är inte specifikt anpassat för franska bulldogs men fungerar mycket bra ändå. Fodret har en energinivå som är anpassad för hundar med normal aktivitetsnivå. Många franska bulldogs tenderar att vara kräsna, men enligt en undersökning med hundägare var 26 av 30 franska bulldogs mycket nöjda med Wild venison.

 1. Huvudingredienser: Hjort, rådjur och sötpotatis
 2. Pris: 68-107 kr/kg beroende på storleken på påsen
 3. Fodertillverkare: Buddypetfoods

3. Specific - adult medium breed

Hundfoder mellanstora hundar
4/5
4/5

Ett av de vanligaste problemen för fransk bulldog är hud- och pälsproblem, därför passar detta foder bra. Fodret innehåller omega-3 från fisk vilket främjar frisk hud och päls. Specific adult small breed passar vuxna, normal-aktiva franska bulldogs.

 1. Huvudingredienser: Vete, majsprotein och fiskmjöl
 2. Pris: 56-101 kr/kg beroende på storleken på påsen
 3. Fodertillverkare: Specific

Bäst valpfoder för en fransk bulldog

En valp har känslig mage och kräver därför ett foder som är skonsamt. Dessutom växer valpar fort och behöver ett foder med höjda kalcium nivåer och energi som hjälper hundens tillväxt. Här listar vi två bra foder för franska bulldog valpar.

1. French bulldog puppy

Fransk bulldog valpfoder
5/5
5/5

Royal canins french bulldog puppy har flera fördelar. Utöver innehållet som bidrar till god tarmhälsa och starkt immunförsvar har foderbitarna speciell form vilket gör det enklare för valpen att tugga och ger rena tänder. Foderbitarna är anpassade för franska bulldogs som kan ha svårt att äta vanliga foderbitar.

 1. Huvudingredienser: Fågel, vete och ris
 2. Pris: 69-113 kr/kg beroende på storleken på påsen
 3. Negativt: Något dyrt

Bäst foder för äldre fransk bulldog

En senior fransk bulldog behöver ett annat foder än en valp eller vuxen fransk bulldog. Många vet inte att äldre franska bulldogs ofta behöver mer protein och mindre energi än yngre hundar.

Det bästa fodret för äldre fransk bulldog är enligt oss Orijens dog senior.

Vanliga sjukdomar hos fransk bulldog

Fransk bulldog är tyvärr en av de hundraser som är mest drabbade av sjukdomar. Det är därför viktigt att välja rätt foder som hjälper till att förebygga och motverka vanliga sjukdomar. Hos fransk bulldog är allergier och hudbesvär vanligt. Det förekommer också rygg- och ledproblem relativt ofta.

Vanliga frågor & svar

Hur byter man hundfoder?

När man ska gå över från valpfoder till vuxenfoder eller bara byta fodertyp eller märke är det vanligt att hunden blir dålig i magen och tappar aptiten. När man byter foder bör man därför börja gradvis och till en början blanda det gamla fodret med det nya.

Hur mycket ska en fransk bulldog äta?

En vuxen fransk bulldog bör äta ca 200-350 gram foder per dag beroende på hundens vikt, ålder och aktivitetsnivå. En bra regel att gå efter är att ge en vuxen hund 2-3% av kroppsvikten i foder och 5-10% till en valp.

Hur mycket kostar hundfoder?

Normala priser för hundfoder är 60-100 kronor per kilo, vilket normalt bruka resultera i 700-800 kronor per månad för dig som hundägare. Fransk bulldog som är en mellanstor hund äter i genomsnitt för 500-600 kronor per månad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *